ск

ск

Wednesday, August 31, 2011

XAXAXA го свират ТАНГО РЕВОЛУЦИОНЕР во петок во ЛА КАЊАХАХАХА се од Скопје.Нивниот деби албум “Танго Револуционер” содржи десет брзи, мелодични песни кои ја растресуваат утробата на слушателот, во манирот на Hüsker Dü, Jones Very,Mega City Four,Arhangel,Suns,Last Expedition и Rites of Spring – одличен ретро флешбек во осумдесетите, но сепак со свеж звук кој носи слична порака. Острите текстови се испеани на македонски јазик, но сепак искреноста во изразувањето која преовладува во песните ги приближува до слушателот без разлика од каде доаѓа. Затворете ги очите, потопете се во звукот и дозволете ХАХАХА да ве води. Така сигурно ќе разберете што имаат да ви кажат. А фантастичната музика од позадината може само да ви помогне во тоа! Ова воедно е и промоција во на нивниот прв албум, ТАНГО РЕВОЛУЦИОНЕР.
SOUND POLLUTION се фантастичен Кумановски бенд на трагот на: Wire,The Fall,The Sound и се разбира,The Hip.
КАТАРЗА се Скопските NIRVANA.

Photobucket

Friday, August 19, 2011

BERNAYS PROPAGANDA и XAXAXA повторно низ Македонија25.08 BERNAYS PROPAGANDA @ Слободна зона фестивал / Виница
26.08 XAXAXA @ Дом на културата/Куманово
27.08 BERNAYS PROPAGANDA @ Бош фестивал/ Гевгелија
28.08 XAXAXA @ Бош фестивал/ Гевгелија
02.09 XAXAXA @ La Kana/ Скопје

Photobucket

Photobucket