ск

ск

Thursday, June 7, 2012

КРАТКО И ЈАСНО (07.06.2012) СЕКОЈ ЧЕТВРТОК ОД 21 ЧАСОТ НА КАНАЛ 103

VIVA BELGRADO - Conflagración (Demo - CD | DIY) GUIDELINES - IV (self-titled - 7" | DIY) PAX TYRANNOSAURA - Rhabdomancer (The Chronic(on) - CD | DIY) ANNABEL - Decisions, Decisions (4-Way Split - 7" | Count Your Lucky Stars) EMPIRE! EMPIRE! (I Was a Lonely Estate) - The Horror of Riovanes (4-Way Split - 7" | Count Your Lucky Stars) JOIE DE VIVRE - Vicodin Lite (4-Way Split - 7" | Count Your Lucky Stars) THE REPTILIAN - Eddie's Lane (4-Way Split - 7" | Count Your Lucky Stars) A PLACE TO BURY STRANGERS - Worship (Worship - LP | Dead Oceans) HAWKS - Borne Of Wasps (Barnburner - LP | Army Of Bad Luck) MERKABAH - Deconstruction Mass (Lyonesse - CD/EP | Assonance)

Monday, June 4, 2012

VVHILE- IS VANITY ep-то достапно за сите кои имаат уво

VVHILE се чуден повторувачки микс на незаборавни звуци на твојата анти-социјална ера, повторно повикувајќи го здравиот разум на The Wipers и Mission of Burma, злоупотребата на Black Flag, последните денови на My Bloody Valentine и секс возење што го направи Ian MacKaye поп пејач. Додека Андрија Спичановиќ свири гитара и пее, Стеван Ќировиќ свири тапани и пее. Можеби веќе ги знаете како членови на Jaibo!, Let's Grow, 36 Daggers или Cut Self Not, но на крај секако ќе ги сакате како вашите омилени бунтовнички момци. Нивното деби EP IS VANITY излезе на 25 Мај за НАПРАВИ ЗАЕДНО. 4 ултра интелигентни приказни заробени на бело и црно парче винил, сместено во огледало. Инфо на: junkcola@gmail.com