ск

ск

Tuesday, July 31, 2012

СИЗ-Responsibility pre-order

На 11ти Август, кумановските генијалци SIZ официјално го промовираат својот прв албум, RESPONSIBILITY. Станува збор за 13 петарди во стилот на Minutemen, Jon Spencer Blues Explosion и James Chance and the Contortions спакувани во digipack издание за три македонски независни издавачи ( КРАН, Направи Заедно и Е-Go-East. ) После промоцијата во Куманово, SIZ одат на Европска турнеја заедно со ХАХАХА (7ми Септември -7ми Октомври). Доколку сте навистина нестрпливи тогаш можете да ги проверите на 4 Август на плажата Оревче во Охрид (заедно со Д Џон). Албумот можете да го нарачате на: junkcola@gmail.com

Monday, July 23, 2012

NAPRAVI ZAEDNO ( www.napravizaedno.com ) label news

NAPRAVI ZAEDNO ( www.napravizaedno.com ) is working so hard during this summer, while most of you is taking summer vacations. Call us idiots or whatever but we are one of a kind. Let’s start by alphabetical order:
BERNAYS PROPAGANDA is waiting for the split 7” with Norway’s MODERN LOVE which will be out on Stonehenge and NZ in September.
CULTURE DEVELOPMENT is releasing their debut album called THE 3 OF US in August. You can already pre-order it.
FONIJA is promoting their 3-rd LP ZELEN SONCEV DEN all around. They are touring in August together with CULTURE DEVELOPMENT.
MINDLESS VIOLENCE have split 7” out with DAMAGE from Sweden.

SIZ is waiting for their debut s/t LP which will be out just before their European tour in September together with XAXAXA.

VVHILE have amazing 7” called IS VANITY. Euro tour follows in October.

XAXAXA will release second LP on 7-th September and will tour right after that.

Sunday, July 22, 2012

Culture Development-The 3 of Us pre-order

Уште едно НАПРАВИ ЗАЕДНО издание чука на вашата врата. Станува збор за деби албумот на CULTURE DEVELOPMENT , The 3 of Us. Плочата крие 10 фантастични песни од кои зрачат тони од енергија,искреност и емоција. Обратете внимание на овој бенд!!!

Culture Development можеби и не се свесни дека се дел од светата линија на емотивниот панк, која на засега необјаснив начин дојде од Вашингтон (како дел од револуционерното лето 85-то!), преку Сан Диего (Гравитацијата си го направи своето) и конечно после европскиот француски одговор од средината на 90-тите зачука на непробојните ѕидини на Скопје. Доколку некој најде рационално објаснување како тоа се случи и зошто овие тинејџери звучат сигурно и убедливо како инди икони уште од својот прв настап (кој инаку се случи пред само неколку месеци) дефинитивно во себе ја има моќта на предскажувањето. Culture Development се вашите омилени легендарни алтернативни херои заробени во телата на Скопски деца.Culture Development се Алек Костенаров (бас гитара; вокал), Александар Макаловски (гитара; вокал) и Стефан Дојчиновски (тапани).

THE 3 OF US излегува при крајот на Август на НАПРАВИ ЗАЕДНО. Pre-order можете да направите на: junkcola@gmail.com

Tuesday, July 10, 2012

MINDLESS VIOLENCE / DAMAGE split 7” pre-order

Од денес на : junkcola@gmail.com можете да го нарачате сплит винилниот сингл на нашите MINDLESS VIOLENCE со Швеѓаните DAMAGE. Станува збор за издание отпечатено во само 200 примероци на кое што нема да се прави re-press. Не знам дали веќе приметивте, но брзиот хард кор во Скопје се враќа на голема врата.

Thursday, July 5, 2012

НАПРАВИ ЗАЕДНО ( www.napravizaedno.com ) ВЕСТИ

НАПРАВИ ЗАЕДНО повторно делува спротивно од логиката на аморфната маса научена да живее по команда. Додека сите се исклучуваат за време на летото и се кријат од сонцето бендовите на НАПРАВИ ЗАЕДНО се пржат и работат како тоа да им е последно!!!Проверето го нашиот bandcamp : http://napravizaedno.bandcamp.com/ и кажете дека таму не е гужва. (Х го смени името во YUGAZI. Повеќе на: http://yugazi.blogspot.com/ )
Ајде да тргнеме по азбучен ред.
BERNAYS PROPAGANDA се вратија од Мишмаш фестивалот во Чешка и снимија нови песни за сплит 7” со MODERN LOVE од Норвешка и за 12” компилацијата на најстариот светски панк фанзин Maximum Rocknroll од Сан Франциско. Свират на Доку Фест во Призрен во Недела заедно со ФОНИЈА и во Кралјево на 21 Јуни заедно со ХАХАХА и CULTURE DEVELOPMENT.

CULTURE DEVELOPMENT го снимија деби албумот кој излегува во Август кога ке одат на Балканска турнеја заедно со ФОНИЈА.

ФОНИЈА имаат свој сајт: http://www.fonija.mk/ и наскоро одат на турнеја заедно со CULTURE DEVELOPMENT.Свират во недела на Доку фест во Призрен заедно со BERNAYS PROPAGANDA.

MINDLESS VIOLENCE ја очекуваат сплит плочата со Damage од Шведска во секој момент. Спремајте пари за pre-order!

СИЗ го снимија деби албумот кој излегува во Август. Следува Европска турнеја со ХАХАХА во Септември.

VVHILE го издадоа синглот Is Vanity и се спремаат за Европската турнеја во Октомври.

XAXAXA се вратија од Мишмаш фестивалот во Чешка и го снимија новиот албум кој излегува во Септември.Тогаш одат на Европска турнеја со СИЗ.Во меѓувреме свират во Кралјево заедно со BERNAYS PROPAGANDA и CULTURE DEVELOPMENT.
За сите информации поврзани со НАПРАВИ ЗАЕДНО посетувајте го нашиот сајт: www.napravizaedno.com

КРАТКО И ЈАСНО (28.06.2012) СЕКОЈ ЧЕТВРТОК ОД 21 ЧАСОТ НА КАНАЛ 103

NEIL HARVEST - The Bikes & The Basement (Feeling Better - 7" | Pinky Swear / Struggletown / A Mountain Far) SPLINT - Where Should I Start/Diggin' Up (The Deadly Rhythm - LP | Oldschool) ED WOOD - Dead Ends/Open Roads (The Violent Years - 7" | Don't Shoot The Messenger) LOW SKY - Earthdeath (How To Kiss - 7" | Headfirst) COLD HANDS - Panamá Circo/Don't Sweat The Small Stuff (self-titled - 7" | DIY) SABERWOLF - The Damned (The Condemned - 7" | DIY) OLD WOUNDS - Deviant Minds /Bleak (II - 7" | Arctic Night) WARFUCK - Straight To The Aim (The Weak and The Wicked - LP | DIY) CARA NEIR - Wilted Blue (split w/ Ramlord - 7" | DIY) RAMLORD - Affliction ode Clairvoyance (Part One) (split w/ Cara Neir - 7" | DIY)