ск

ск

Saturday, September 29, 2012

MINDLESS VIOLENCE @ MKC ( 12.10.2012)


Mindless Violence не ветуваат ништо повеќе од позитивна енергија,гајба за стејџ-дајв и по некоја загубена патика во мешаницата. Тврдите ставови не се само претстава за на бина, туку и начин на размислување надвор од неа. Токму тоа можете да го очекувате на нивниот концерт на 12 Октомври во МКЦ на кој ќе ја промовираат сплит плочата со Швеѓаните Damage. Гости на концертот ќе бидат младите хардкорци Нова Генерација, познати наоколу по своите опасни живи настапи. Концертот ќе се одржи во фоајето на кино Фросина во МКЦ, со почеток во 22 часот. Влезот чини 100 денари,а плочата 200.Се гледаме во питот.

Tuesday, September 4, 2012

XAXAXA/SIZ European tour

07 Sep (fri) @ CUBE, Kumanovo/Mkd* xaxaxa only!
08 Sep (sat) @ FEST, Belgrade/Srb
09 Sep (sun) @ ATTACK, Zagreb/Cro
11 Sep (tue) @ GROMKA, Ljubljana/Slo
12 Sep (wed) @ PEKARNA, Maribor/Slo
13 Sep (thu) @ SUB, Graz/Aut
15 Sep (sat) @ BOOGIE, Trencin/Svk
16 Sep (sun) @ BORO, Brno/Cze
17 Sep (mon) @ GARAZE, Bratislava/Svk
18 Sep (tue) @ CAFÉ NA PUL CESTY, Prague/Cze
19 Sep (wed) @ SZABAD AS A,Budapest/Hun
20 Sep (thu) @ HAFFENKLANG, Hamburg/Ger
21 Sep (fri) @ CONNI, Dresden/Ger
22 Sep (sat) @ ZORO fest, Leipzig/Ger* Siz only!
23 Sep (sun) @ Koma F, Berlin/Ger
25 Sep (tue) @BLACK FLECK, Potsdam/Ger
27 Sep (thu) @ Glockenbachwerkstatt ,Munich/Ger
28 Sep (fri) @ DESERT,Lausane/Swiss
29 Sep (sat) @ Le Centraf, La Chaux-de-Fonds/Swiss
30 Sep (sun) @ Café du Pont,Neuchâtel/Swiss
01 Oct (mon)@ Le Ruclon , Nyon/Swiss
02 Oct (tue) @ L’ AQUIL, Casematte/Ita
03 Oct (wed) @ Garage,Calcinato,Brescia/Ita
04 Oct (thu) @ Hisa Kulture,Pivka/Slo
05 Oct (fri) @ Metelkova, Ljubljana/Slo* xaxaxa only!
06 Oct (sat) @ CK 13, Novi Sad/Srb