ск

ск

Thursday, November 29, 2012

МОЛОКАИ предгрупа на СУПЕРХИКС

МОЛОКАИ ( http://molokaiau.bandcamp.com/ ) се предгрупа на славеничкиот концерт на СУПЕРХИКС. Доколку сакате да слушате ултра квалитетен сурф панк на голема бина, во голема сала,на квалитетно озвучување, дојдете во сабота ( 1 Декември) во Метрополис арената на Скопскиот саем. Иако нивниот деби албум официјално излегува на 14 Декември, сепак на овој концерт ќе можете да го набавите пред сите други. Кога веќе е бал, нека биде маскенбал!!!

Sunday, November 11, 2012

ХАХАХА повторно одат на турнеја

После едномесечната Европска одисеја на која што го промовираа својот нов албум СИРОМАШНИ И БОГАТИ ( http://napravizaedno.bandcamp.com/album/--5 ) бендот е повторно на пат и ќе ги оствири следните концерти:
13.11 @ Feedback/Nish /Srb
14.11 @ Walkow/Vinkovci/Hr
15.11 @ Zelena Dvorana/Zabok /Hr
16.11. @ Mostovna/Nova Gorica/Slo
17.11. @ Place,/Rijeka/Hr
18.11 @ Monte Paradise/Pula /Hr

Friday, November 2, 2012

MOLOKAI, нов НАПРАВИ ЗАЕДНО бенд


MOLOKAI ( http://molokaiau.bandcamp.com/album/demo ) е сурф-панк трио, кое по грешка наместо на бреговите на Пацификот е родено покрај реката Драгор. Сакајќи да им се приближат на нивните вистински корени, реинкарнациите на три калифорниски сурфери (сега познати како Дамјан Маневски, Бојан Станиќ и Дамјан Грујо), ги комбинираат звуците на сурф бендовите како Slacktone, Laika and the Cosmonauts, Man or Astro-man? и The Atlantics, со енергијата и DIY етиката на Fugazi и хаотичноста на бендови како Polska Malca. MOLOKAI постои од јуни 2011, зад себе имаат едно демо ЕР, а до крајот на 2012 за НАПРАВИ ЗАЕДНО ќе излезе нивниот прв албум.